woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

Clubkampioenen bij zwemvereniging De Geul

23 april 2008

PAPENDRECHT - Dinsdagavond 22 april 2008 vonden in zwembad De Hooght de jaarlijkse Clubkampioenschappen plaats van de afdeling wedstrijdzwemmen van zwemvereniging De Geul uit Papendrecht. Tevens was er gelegenheid om te zwemmen voor een Brevet. Een brevet is een soort certificaat met daarop vermeld de te behalen eisen per zwemslag. Zo moet iemand die bijvoorbeeld brevet 2 wil gaan halen onder drie van de vier tijden blijven. 25 m. Schoolslag in 27 seconden,
25 m. Borstcrawl in 23 sec., 25 m. rugcrawl in 27 sec. en tenslotte de 25 m. Vlinderslag in 30 sec. Dus ieder jaar is er weer volop spanning of het beoogde brevet gehaald zal worden en dat was dit jaar een record aantal. 
De strijd om de Clubkampioenschappen was dit jaar bijzonder heftig, want de onderlinge concurrentie is in de meeste categorieën bijzonder groot. Onder het totale deelnemersveld van 67 zwemmers waren in totaal 18 felbegeerde titels Clubkampioen 2008 te verdelen, namelijk 9 voor de jongens en 9 voor de meisjes vanaf de leeftijdscategorie 8 jaar en jonger t/m de Masters heren en dames.

Tijdens de wedstrijd kregen alle deelnemers een nieuw poloshirt uitgereikt. Een speciaal voor het 40-jarig jubileum van z.v. De Geul ontworpen shirt, gesponsord door de Rabo Bank. Dit ontwerp was tot stand gekomen naar aanleiding van een door het jubileumcomité uitgeschreven prijsvraag. De winnende slogan, die nu op de shirts te lezen staat is afkomstig van wedstrijdzwemster Carmen Baart en luidt
“De Geul blijft doorgaan. Ook na het 40 jarig bestaan!”

Naast dit jubileumshirt heeft het jubileumcomité van De Geul dit jaar nog een aantal activiteiten op het programma staan met als hoogtepunt het jubileumfeest op zaterdag 5 juli 2008, met oa een avondzwemmarathon in het buitenbad.

De volgende zwemmers en zwemsters mogen zich een jaar lang Clubkampioen van De Geul noemen: Dané van Wijngaarden, Tijmen Snier, Mila Boelen, Sabrina de Graaf, Bas van Middelkoop, Latona Baart, Yaro Roodenburg, Djamari Oetringer, Jesse de Win, Chadassa Mannee, Tim Muller, Carmen Baart, Jasper de Win, Senna van Dongen, Robbert Donk, Suze Roodenburg en Marcel van Valen.

Lees meer over:

zwemvereniging de geul
Deel dit bericht met je vrienden!