woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Nacompetitie voor Drechtstreek

28 april 2008

PAPENDRECHT - Met de 2-0 overwinning op Lekvogels op zak duurde het wachten op de uitslag van de kraker tussen Groot Ammers en Streefkerk voor de Drechtstrekers erg lang. De formatie van coach Aart Kersbergen was afhankelijk van de uitslag van dat duel. Toen bleek dat Streefkerk er in een tumultueuze wedstrijd – met een onderbreking - in was geslaagd om een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-5 overwinning was de ontlading bij de Drechtstreek spelers groot.  De nederlaag van Groot Ammers leverde Drechtstreek de tweede plaats op in de eindrangschikking achter het Gorinchemse SVW dat terug keert naar de derde klasse. Drechtstreek dwong daarmee een plek af in de nacompetitie. Het zal in eerste instantie moeten aantreden in een poule met SVS’65 en DFC. Aanstaande zaterdag wacht al de thuiswedstrijd tegen SVS’65.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen Lekvogels slaagden de gasten er in om invaller doelman Erwin van der Heiden behoorlijk onder druk te zetten maar hij hield zijn doel schoon. Van der Heiden, de A-junior die pas in de loop van het seizoen aan de basis-elf van Aart Kersbergen werd toegevoegd, toonde hiermee eens te meer zijn waarde voor de ploeg aan. Naast zijn kwaliteiten als verdediger beschikt hij over uistekende keeperkwaliteiten. Keeper Lennart van Loossen, die al enige tijd Marco Bogaard vervangt, was niet beschikbaar door een knieblessure.

Al snel in de tweede helft scoorde Peter van de Merwe uit een rebound zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. De druk op het doel van de naar Meerkerk vertrekkende keeper Klaas Jan van Zessen werd opgevoerd en er ontstond aan aantal goede kansen. Nadat Peter van de Merwe in de 55e minuut de stand op 2-0 bracht was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Op het nippertje misten Danny Griffioen en Joeri Verhoef nog twee fraaie kansen waardoor de eindstand beperkt bleef tot 2-0.

Lees meer over:

vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!