dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Gratis reizen met Arriva

29 april 2008

DRECHTSTEDEN - Arriva biedt aan de inwoners in de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden tijdens Pinksteren gratis openbaar busvervoer aan (m.u.v. de Beltaxi). Zo kunnen ook nieuwe reizigers de voordelen en het gemak van het openbaar vervoer zelf ervaren.

Acties in het openbaar vervoer
De vakbonden in het streekvervoer hebben voor de komende weken acties aangekondigd. Dit omdat er nog geen overeenstemming is over een nieuwe CAO. Een loonbod van 11.5% voor de komende 3 jaar en een eenmalige uitkering 0.5% hebben de bonden afgewezen.
Zij hebben medewerkers opgeroepen om op 30 april, 1, 5, 6,11 en 12 mei geen kaarten af te stempelen of te controleren. Feitelijk staan zij gratis openbaar vervoer toe. De streekvervoerbedrijven vinden de acties in geen verhouding staan tot het loonbod wat gedaan is. Daarnaast worden de vervoerders door de acties financieel getroffen. Dat is wrang aangezien de gestegen kosten en de financiële positie van de bedrijven juist een zware stempel drukken op de onderhandelingen.

Voor reizigers heeft dit vooralsnog geen grote consequenties. Alle ritten die vermeld staan in de dienstregeling worden gereden. Er worden echter geen extra bussen ingezet. Ook kan het gebeuren dat er medewerkers van Arriva zijn die niet aan de acties meedoen. U dient dan gewoon te betalen.
Mocht er geen resultaat worden geboekt in de onderhandelingen dan hebben de bonden aangekondigd om op 14 en 15 mei te gaan staken. Als er echter eerder een resultaat wordt geboekt gaan de aangekondigde acties niet door. Wij houden u via deze internetsite op de hoogte van de stand van zaken.
(N.B. De bussen in Dordrecht en de Arriva-treinen doen niet mee aan de acties. Zij vallen onder de multimodale CAO, waarover vorige week een akkoord werd bereikt.)

Ook 's nachts op stap met Arriva
Met Arriva kun je onbezorgd, veilig en voordelig op stap. Tot en met 16 mei geldt op vrijdagnacht namelijk de actie: "2 voor de prijs van 1"! Tegen inlevering van de speciale kortingsbon neem je gewoon iemand anders helemaal gratis mee. Download de kortingsbon op www.arriva.nl en reis voor maar € 5,- op vrijdagnacht met z’n tweeën naar huis. Het Nachtkaartje is te gebruiken als een enkele reis en is te koop bij de buschauffeur.
De vertrektijden zijn aangepast aan de meest voorkomende sluitingstijden van de horeca en geven in Rotterdam een goede aansluiting op de trein uit Amsterdam en Den Haag. Er rijden twee nachtlijnen (891 en 892) met late ritten op vrijdag- en zaterdagnacht. Beide lijnen rijden op vrijdagnacht 3 ritten tussen 02.00 en 04.00 uur en op zaterdagnacht nog een extra rit om 05.00 uur.

Lees meer over:

gratis arriva
Deel dit bericht met je vrienden!