donderdag 4 maart 2021

Alles over Papendrecht

Koninginnedag 2008 in Papendrecht

1 mei 2008

Papendrecht, 1 mei 2008 - Veel Papendrechters gingen op woensdag 30 april vroeg hun bed uit om te komen luisteren en mee te zingen met het Wilhelmus bij de muziektent aan de Eilandstraat. De traditionele aubade onder leiding van Simon van Dalen wekte een dubbel gevoel op bij de menigte. Namelijk een paar dagen geleden brandde het verenigingsgebouw van Excelsior gedeeltelijk af en juist tijdens de aubade kwamen de emoties los en werd alles opnieuw herdacht. Maar het feit dat de muzikanten niet opgeven en gewoon hun geplande programma afwerken zegt heel wat over de mentaliteit van de vereniging. Vanuit Gorinchem e.o. hebben de muzikanten steun gevraagd om extra instrumenten te regelen voor de komende concerten. Verder was er in Papendrecht een braderie en was het gezellig druk op het centrum. Het was nu voor de eerste maal dat de braderie werd gehouden in het nieuwe centrum. Tal van activiteiten konden bezichtigd worden. Het ringsteken bij de Eilandstraat werd ditmaal verreden door prominenten van de Stichting Dorpsbehoud. Ondanks het wisselvallige weer was het toch een sfeervolle dag. 's Avonds werd de dag besloten met het vuurwerk op het Drie Rivieren Punt.

Groen bv feliciteert de Koningin...

Schminken op de Eilandstraat

De jaarlijkse oranjeborrel voor gedecoreerden in Hotel Golden Tulip

Voor het eerst braderie op het Oude Veer


Militaire voertuigen op de Markt...

... en een flinke glijbaan

Reuzesjoelbakken op de Markt

...en de kinderrommelmarkt

Help Excelsior uit de brand

Braderie op de Veerpromonade
Een gezellig terrasje achter het gemeentehuis

Braderie op de Veerpromonade
Burgemeester De Bruin met zijn vrouw
De spetterende afsluiting

© fotografie: Kees Andriesse, Ron Tiben en Hans Huisman

Lees meer over:

Koninginnedag
Deel dit bericht met je vrienden!