woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Eerste duel nacompetitie gewonnen

5 mei 2008

PAPENDRECHT - In de eerste wedstrijd in de nacompetitie in de vierde klasse C heeft Drechtstreek met 2-1 van SVS’65 gewonnen. In de eerste helft was Drechtstreek duidelijk dominanter aanwezig dan de gasten uit Spijk. De druk op de Spijkse verdediging was behoorlijk groot. De beste kans voor Drechtstreek kwam via een afstandsschot van Bobby Erkelens dat werd gestopt. In de 25ste minuut wist Jan Abaisa vanuit een vrije trap op ruim 25 meter van het doel raak te schieten op een manier die hij de laatste weken wel vaker heeft laten zien, 1-0. Nauwelijks vijf minuten later scoorde Laurens Maliepaaard uit een rebound situatie zelfs 2-0. De vreugde bij Drechtstreek leek van korte duur te zijn toen er een minuut later 2-1 werd gescoord. De grensrechter maakte de scheidsrechter echter opmerkzaam op het feit dat er door een SVS-speler hands was gemaakt en het doelpunt werd afgekeurd. Het door de KNVB aangewezen arbitrale trio maakte overigens een goede indruk.

De tweede helft begon onrustig en de scheidsrechter moest alle zeilen bij zetten om de ploegen in toom te houden. SVS’65 nam het initiatief over en speelde duidelijk met meer bravoure. Er ontstonden wel kansen maar Drechtstreek wist de stand op 2-0 te houden tot vijf minuten vóór het eind van de wedstrijd. Toen werd het toch 2-1 en volgden er voor Drechtstreek nog vijf moeilijke minuten waaruit niet meer werd gescoord.

Drechtstreek doet met deze overwinning goede zaken en leidt met drie punten. Zaterdag 10 mei treffen SVS’65 en DFC elkaar in Spijk en op Tweede Pinksterdag spelen Drechtstreek en DFC in Dordrecht tegen elkaar. 

Lees meer over:

vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!