woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek naar tweede promotiefase

12 mei 2008

PAPENDRECHT - In een uiterst spannende wedstrijd tussen DFC en Drechtstreek wist de Papendrechtse formatie van Aart Kersbergen met 1-2 te winnen van de ploeg van Laurens Gerlich. Winst was voor Drechtstreek noodzakelijk omdat DFC door een beter doelsaldo aan een gelijkspel genoeg zou hebben gehad.

In het eerste half uur ging de strijd redelijk gelijk op. Doelman Lennart van Loossen wist een aantal goede aanvallen van DFC te keren en hield zijn doel schoon. In de 36ste minuut wist Peter van de Merwe na een in eerste instantie gestopte bal uit de rebound toch 0-1 te scoren. Na fraai voorbereidend werk van Jeroen Kuil schoot Stefan Jonkman vier minuten later op minstens even fraaie wijze de 0-2 in.

Toen Davut Sahan in de 58e minuut uit een hoekschop raak kopte zette DFC alles op alles om het zo nodige gelijke spel te behalen. Ondanks hun inzet slaagde Drechtstreek er in de 1-2 eindstand te behouden.

Drechtstreek gaat door deze overwinning deelnemen aan de tweede promotiefase. Het zal daarin uit komen tegen derde klasser EBOH uit Dordrecht, s.v. BLC uit ’s Hertogenbosch en DSE uit Etten-Leur. Van de vier genoemde ploegen zullen er drie promoveren naar de derde klasse. Zaterdag treft Drechtstreek thuis eerst EBOH en speelt de week erna uit tegen DSE. Op de laatste dag volgt dan nog de thuiswedstrijd tegen s.v.BLC.

Lees meer over:

vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!