maandag 17 januari 2022

Alles over Papendrecht

Jeugd voorop bij schaakclub

16 mei 2008

PAPENDRECHT - Ondanks een nederlaag houdt de 17-jarige Pieter Modderkolk een goede kans om de jongste clubkampioen ooit te worden van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam.

De jonge Alblasserdammer moest zijn meerdere erkennen in Philip Kraaiveld, maar hij behoudt wel de leiding in de competitie. Concurrent Meinte Smink kwam namelijk niet in actie. De uitslagen in de A-groep waren: Modderkolk - Kraaiveld 0-1; Timmerman - Souverein 0-1; van de Beukel - Van Wermeskerken 0,5-0,5; Teus Punt - Likic 1-0; De Koning - Brinkman 0-1; Goossens - Honing 0-1.

In de B-groep won koploper Theo Punt van Joop Herwig. Broer en zus Martijn en Lejanne van de Beukel bevestigden de opkomst van de jeugd door winst op respectievelijk Pieter de Bruin en Jaap Lip. Wim Roodnat versloeg Nikki Twigt.

Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam maakt zich op voor het 50-jarig bestaan, volgend jaar. Een jubileumcommissie is bezig met het organiseren van diverse activiteiten, waarbij het accent zal liggen op de jeugd. Bovendien worden de trainingen voor de jeugdleden in het komende seizoen intensiever. Voor alle niveaus zijn er jeugdtrainers, die elke dinsdag aan kleine groepen les geven. Ook gedurende de zomermaanden worden er trainingen gegeven. Deze bijeenkomsten zijn zeer geschikt voor nieuwe jonge leden om op een ontspannen manier kennis te maken met de schaaksport. In het Denksportcentrum kan men elke dinsdag vanaf 18.45 uur terecht, waarbij nieuwkomers eerst enkele weken gratis kunnen spelen.

Deel dit bericht met je vrienden!