woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Matige start Drechtstreek

19 mei 2008

PAPENDRECHT - Op de route naar een plaats in  de derde klasse van het zaterdagvoetbal moest Drechtstreek de winst in de eerste wedstrijd tegen E.B.O.H aan de Dordste ploeg laten. E.B.O.H.  is door de nederlaag tegen Tricht enkele weken geleden de enige derdeklasser die is ingedeeld in de poule met de winnaars de vierde klassen C, D en E.

In een sportieve wedstrijd met attractief voetbal, onder leiding van een goed leidende scheidsrechter Bel, waren de twee tegenstanders echt aan elkaar gewaagd. Dat E.B.O.H. won, was te danken aan twee fraaie counters na even zoveel doelrijpe kansen van Drechtstreek dat zeker niet de mindere ploeg was. De ploeg van Aart kersbergen wordt steeds meer een goed op elkaar ingespeelde groep van hardwerkende spelers.  

Nadat E.B.O.H. gedurende de eerste 15 minuten van de wedstrijd veel druk zette op de tegenstander nam Drechtstreek het initiatief daarna over. Stefan Jonkman had drie keer de kans om te scoren, maar steeds werd zijn schot gekeerd. Gezien het veldoverwicht en de kansen had Drechtstreek toen al op een ruime voorsprong kunnen staan. De rust werd echter bereikt met een 0-0 stand.

Ruim tien minuten na de rust was het Bas Reehorst die na de eerste gevaarlijke counter 0-1 aantekende. Voorafgaand aan de counter was Drechtstreek erg dicht bij de openingstreffer maar de bal werd op het nippertje onderschept. Drechtstreek drong aan en kwam vele malen gevaarlijk voor het doel van invaller keeper Roy de Graaf (een A-junior) terecht maar het wist niet te scoren. Geheel tegen de verhoudingen in liep E.B.O.H. zo’n twaalf minuten voor het einde in een bijna identieke situatie als bij de 0-1 zelfs uit tot 0-2. Kort voor het eindsignaal wist Danny Griffioen nog de 1-2 aan te tekenen. In de strafschoppen serie die na elke wedstrijd moet worden genomen, trok Drechtstreek aan het langste eind en won met 4-2.

Zaterdag wacht Drechtstreek de uitwedstrijd tegen DSE uit Etten-Leur dat in de andere wedstrijd in de poule met 3-0 van het Bossche BLC verloor. Foto: Jan Korteland

Lees meer over:

vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!