zondag 16 januari 2022

Alles over Papendrecht

Modderkolk jongste kampioen

26 mei 2008

PAPENDRECHT - Pieter Modderkolk is clubkampioen geworden van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam. Zelfs een nederlaag in de laatste speelronde zou daar niets meer aan veranderen.

Modderkolk behaalde in de voorlaatste ronde een zwaarbevochten zege op Teus Punt. Zijn enig overgebleven concurrent Meinte Smink moest het onderspit delven tegen Kees Brinkman. Smink gaat nog wel samen met Philip Kraaiveld aan de leiding in de derde periode.

Met zijn 17 jaar is Pieter Modderkolk met afstand de jongste clubkampioen van de vereniging, die volgend jaar het 50-jarig bestaan zal vieren met een bijzonder schaakevenement dat de jubileumcommissie aan het uitbroeden is.
In de B-groep nam Wim Roodnat de leiding over van de niet spelende Theo Punt. De zomercompetitie bij de jeugd is erg spannend. De kopgroep wordt gevormd door vier spelers: Sjoerd de Wit, Robin Notenboom, Max Hart en Erik Visser.  

Deze week beslissen Kees Brinkman en Chris Korteweg wie zich bekerwinnaar van het seizoen 2007/2008 mag noemen.

Deel dit bericht met je vrienden!