woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek zwaar teleurgesteld

26 mei 2008

PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd tegen DSE uit Etten-Leur is Drechtstreek er in de promotie competitie opnieuw niet in geslaagd om te winnen. Net als  de week ervoor had Drechtstreek het betere spel maar moest het de overwinning aan de tegenstander laten.

Het begon allemaal zo goed. In een schitterende ambiance en een prima sfeer werd er afgetrapt. De in twee bussen meegereisde supporters lieten duidelijk weten dat ze er waren. Voor de aftrap zorgden zij voor een schitterende sfeer met veel gekleurde rook en geluid. Al in de zesde minuut na de aftrap passeerde Peter van de Merwe de DSE doelman met een kopbal. In het vervolg van de eerste helft had Drechtstreek de betere kansen en zette het veel druk op de DSE defensie maar tot scoren kwam het niet waardoor de rust met een 0-1 stand werd bereikt.

Ook na de rust werd er druk gezet maar net als een week eerder tegen EBOH verliep de aanvoer naar de voorhoede niet optimaal en werd er niet gescoord. De tegenstander slaagde er wel in een defensieve fout van Drechtstreek onmiddellijk af te straffen. Dit leverde de 1-1 stand op doordat Lars Jonkman raak schoot. Binnen een minuut scoorde hij zelfs het winnende doelpunt. Even leek het er op dat zelfs de voorsprong zou uitgroeien tot 3-1 maar de penalty die DSE kreeg na de rode kaart van keeper Lennart van Loosen werd over het doel geschoten. Keeper Van Loosen kreeg rood omdat hij een doorgebroken speler van DSE ten val had gebracht.

Invaller keeper Erwin van der Heide wist in de penalty reeks na afloop van de wedstrijd één doelpunt te stoppen zodat Drechtstreek hier aan het langste eind trok.

Door deze uitslag staat Drechtstreek er slecht voor. De kans op promotie is theoretisch nog wel aanwezig maar die is wel erg klein geworden. Zaterdag moet er beslist gewonnen worden tegen BLC dat zaterdag ook zijn tweede wedstrijd – nu van EBOH – won. DSE en EBOH hebben nu elk drie punten. Alleen als Drechtstreek zaterdag wint van BLC en er is geen gelijkspel tussen DSE en EBOH, dan is er op grond van doelsaldo of strafschoppenseries nog een kansje om te promoveren.

Lees meer over:

vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!