woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek promoveert naar de derde klasse

2 juni 2008

PAPENDRECHT- Bijna niemand had er bij Drechtstreek nog op durven hopen, maar het is toch nog gelukt om te promoveren naar de derde klasse. In een goede wedstrijd werd thuis met 4-1 van BLC uit 's Hertogenbosch gewonnen. Net als bij het veroveren van een plaats in de nacompetitie moest Drechtstreek zelf winnen maar was het daarnaast afhankelijk van het resultaat van een andere wedstrijd. In Etten-Leur deed DSE ten koste van het Dordtse EBOH zijn sportieve plicht en won het met 1-0.

Al in de 10e minuut van de wedstrijd scoorde Jan Abaisa uit een strafschop na een handsbal de 1-0. In de 25ste en 29ste minuut voegde Peter van de Merwe daar nog twee doelpunten aan toe zodat de rust werd bereikt meteen 3-0 voorsprong.

Dat BLC niet van plan was om over zich te laten lopen bleek wel toen Leon Pijnenburg na ongeveer tien minuten in de tweede helft doelman Michael Warning wist te passeren en daarmee de stand op 3-1 bracht. Zo'n vijf minuten voor het einde wist Jan Abaisa na een fraaie solo zelfs nog de 4-1 aan te tekenen. Drechtstreek was - net als in de twee afgelopen wedstrijden - de betere ploeg maar het veldoverwicht werd nu wel omgezet in een klinkende overwinning.

De opluchting en de vreugde bij de ploeg van vertrekkend trainer Aart Kersbergen waren dan ook groot toen duidelijk was dat Drechtstreek met deze uitslag promotie had veilig gesteld.
Van de vier ploegen staat alleen EBOH (de enige derde klasser in het gezelschap) nu met lege handen en zal degraderen naar de vierde klasse. Voor de Dordtenaren is dit extra zuur omdat ze eerder op zeer ongelukkige wijze door Tricht waren gedwongen aan de nacompetitie mee te doen.

Voor Jan Kroos, de nieuwe trainer van Drechtstreek en opvolger van coach Aart Kersbergen, betekent de promotie dat hij waarschijnlijk volgend seizoen met zijn nieuwe ploeg tegen zijn oude ploeg Hardinxveld zal moeten uitkomen. Verder wordt er van uitgegaan dat Drechtstreek vrijwel zeker ingedeeld zal worden met andere ploegen uit de regio zoals Papendrecht (za), De Alblas, Groote Lindt en Pelikaan.

Lees meer over:

vv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!