Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Gezocht: fitte vrijwilligers die graag met mensen omgaan

2 juni 2008

PAPENDRECHT - De SWOP (Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht) is op zoek naar vrijwilligers die de maaltijdendienst willen versterken. We zoeken fitte vrijwilligers die graag met mensen omgaan.
Er zijn op dit moment verschillende vacatures bij de bezorgers die met de maaltijdauto door heel Papendrecht bezorgen. Wij zoeken mensen die we als vaste bezorger kunnen inzetten. Maar ook mensen die zich willen melden als invaller bij ziekte of vakantie kunnen zich opgeven.

Een groep van ongeveer twintig vrijwilligers bezorgt de maaltijd door heel Papendrecht. Volgens een vaste route bezorgt een team van twee mensen één of meer maaltijden bij de klanten van de maaltijdendienst. De ochtendroute telt op dit moment zo’n 40 adressen en duurt gemiddeld 3 uur. De middagroute telt 30 adressen en duurt gemiddeld 2 uur. De bezorging gebeurt met een bestelwagen van de SWOP.

Wij zoeken in ieder geval enkele mensen die een rijbewijs hebben. Maar ook zonder rijbewijs is het mogelijk om u aan te melden. Omdat er bij het bezorgen veel gelopen wordt is het wel belangrijk dat u goed ter been bent. Uw leeftijd is voor ons niet van belang.
Bij het maken van de roosters wordt natuurlijk rekening gehouden met uw eigen voorkeur. Er zijn bijna geen vaste koppels, waardoor u al snel veel verschillende vrijwilligers ontmoet. Dat doet u ook tijdens de maandelijkse roosterbesprekingen. Iedereen wordt gemiddeld één ochtend of middag per week ingezet, maar in geval van ziekte of vakantie kan dat wat vaker zijn.

Om uzelf op te geven, of voor meer informatie, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de SWOP, Pauline v.d. Kraan of Karin Verlinde. Telefoonnummer: 6154741.

Deel dit bericht met je vrienden!