Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Verpaupering Staringlaan/Vondellaan tegengaan

19 juni 2008

PAPENDRECHT - Hoogbouw in de wijk Westpolder is een aandachtspunt voor het wijkplatform Westpolder omdat de kans op verpaupering groter is, vaak zijn dit doorloopwoningen of starterswoningen. De Staringlaan e.o. is vooral een buurt met veel kinderen en starters. Dit betekent dat het eigenlijk een buurt moet zijn met veel toekomst.
De betrokkenheid met de buurt of complex is echter meestal laag en de gedachte "Het zal mijn tijd wel duren" is groot. De bewonerscommissie van de Breitnerstraat e.o. heeft het heft al eerder in eigen handen genomen om de strijd tegen verpaupering tegen te gaan. De bewonerscommissie Staringlaan 290-480 heeft de strijd op moeten geven vanwege te weinig interesse uit de buurt. Echter hoopt wijkplatform Westpolder dit nieuwe adem in te blazen.
Op maandag 7 juli om 19:30 uur wordt er daarom een informatie-avond georganiseerd in Zalencentrum De Palm. Op deze avond is het de bedoeling dat de bewoners met elkaar, Westwaard Wonen en de Gemeente Papendrecht in contact kunnen komen en zo met zijn allen de leefomgeving in deze buurt te kunnen bespreken.

Enkele punten die besproken worden zijn:
- Herinrichting van het groen
- Straatspeeldag
- Klein onderhoud flats
- Leefbaarheid
- Welke kleine dingen kunnen deze buurt verbeteren?

Deel dit bericht met je vrienden!