dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Felle brand op binnenschip

20 juni 2008

PAPENDRECHT - Op vrijdagmorgen 20 juni heeft een middelbrand gewoed in een machinekamer van een binnenschip in de Ketelhaven (achter de Gamma). Hierbij vielen geen gewonden.

De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg de melding om 9.15 uur en ging met groot materieel ter plaatse. Twee eenheden van de Papendrechtse brandweer, de blusboot uit Dordrecht en het KLPD gingen met diverse blusvoertuigen ter plaatse.

De boot was lastig bereikbaar voor de brandweer, omdat er vanaf de kade eerst nog twee andere boten voor lagen. Men bluste vanaf de kade en vanaf het water de brand met water en schuim. Er kwamen bij de brand geen giftige stoffen vrij. Het schip is normaal gesproken beladen met zand en lag ter reparatie in de haven. De brand is ontstaan toen twee medewerkers bezig waren met laswerkzaamheden. Rond 10.45 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer inventariseert de schade op het schip.

Lees meer over:

brand schip ketelhaven
Deel dit bericht met je vrienden!