woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

De Geul actief op NK’s

23 juni 2008

fotoPAPENDRECHT - Afgelopen twee weekenden waren diverse zwemmers van de Geul actief op nationaal niveau.
Vorig weekend werden in Drachten de Nationale Juniorenkampioenschappen gehouden. Voor de Geul had Jasper de Win, zwemmend in de categorie junioren 3, zich voor vier afstanden weten te plaatsen, wat op zich al een prestatie van formaat genoemd mag worden. In het krappe en benauwde 50 meterbad in Drachten viel het niet mee om in de buurt van de eigen tijden te zwemmen. Uiteindelijk ging Jasper naar huis met een 19e plaats op de 50 vrij, een 34e plaats op de 100 vrij, een 46e plaats op de 200 vrij en een 42e plaats op de 200 wissel.
Dit weekend werden in Alkmaar de Nationale Kampioenschappen Sprint gehouden.
Het heren estafetteteam van de Geul, bestaande uit Robbert Donk, Ivan van Omme, Yuri van Omme en Wouter de Win, had zich geplaatst voor zowel de 4x50 vrij als de 4x50 wissel estafette. Individueel zwommen Robbert Donk en Wouter de Win de 50 vlinder, met een 34e en een 35e plaats als resultaat, en de 50 vrij, waarbij Robbert een 37e plaats behaalde en Wouter een 55e. Ivan van Omme zwom de 50 school en eindigde hier als 40e.
Op de 4x50 vrij waren de heren van de Geul als 15e geplaatst in een veld van ruim 50 ploegen. Tussen het geweld van alle grote verenigingen van Nederland slaagde het team van de Geul erin om bijna twee seconden van hun inschrijftijd af te zwemmen en hun 15e plaats vast te houden. Op de afsluitende 4x50 wissel stond de Geul ingeschreven op plaats 22. Door alles op alles te zetten en geweldig te zwemmen doken Ivan, Yuri, Wouter en Robbert ruim 1,5 seconden onder hun inschrijftijd en klommen in de einduitslag op naar plaats 15. Met deze resultaten van het estafetteteam telt een relatief kleine club als de Geul toch echt mee.

Deel dit bericht met je vrienden!