Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Fanatieke voetballers tonen kunsten aan publiek

24 juni 2008

fotoPAPENDRECHT - Twaalf teams met elk zes leden streden afgelopen zaterdag 21 juni in drie poules om het kampioenschap van het eerste Cruyff Court zomertoernooi. Winnaar werd de jonge ploeg Omnibaas.

Zes jongerenteams, vier buurtteams uit de Oostpolder een team van wijkagenten en een van Sonneveld speelden hun wedstrijden van tien minuten volgens Cruijff Court regels. Deze veertien regels hebben betrekking op verschillende aspecten van sportiviteit, zoals verantwoord omgaan met wat je krijgt en waar je gebruik van mag maken, respect voor elkaar, elkaar helpen, samen spelen en initiatief nemen tot iets nieuws.
Op en naast het veld brachten de gevarieerd samengestelde teams en vele enthousiaste supporters deze regels met verve in de praktijk.

Burgemeester De Bruin reikte dan ook enthousiast medailles uit aan de eerste drie teams, Omnibaas, Sonneveld en Blok. Supermarkt Mcd zorgde voor versnaperingen. Tot slot werd – begeleid door de muziek van onder meer de dj’s IbbyJ en Mikey - gezellig gezamenlijk gebruik gemaakt van de door het wijkplatform Oostpolder beschikbaar gestelde barbecue. Tijdens de afsluitende opruimronde zorgden vele handen ervoor dat het Cruyff Court er in no time weer keurig opgeruimd bij lag; dat is de organisatie een compliment waard!

Foto: Kees Andriesse

Lees meer over:

Oostpolder cruijf court
Deel dit bericht met je vrienden!