dinsdag 15 juni 2021

Alles over Papendrecht

Geul minioren zwemmen bij Jaargangfinale

30 juni 2008

fotoPAPENDRECHT - Dit weekend was het de beurt aan de minioren, de zwemmers tot en met 12 jaar, om hun Nationale Kampioenschappen te zwemmen. Deze kampioenschappen, de Jaargangfinale, worden gezwommen in het 50-meterbad in Dordrecht, zodat er over het algemeen niet al te veel PR’s genoteerd konden worden. Per leeftijdscategorie zwemmen per nummer de snelste 24 zwemmers van Nederland dus plaatsing voor deze wedstrijd houdt in dat je een prachtige prestatie hebt geleverd.
Voor de Geul waren drie zwemmers erin geslaagd zich te plaatsen voor dit evenement. In de categorie minioren 4 kwamen Sabrina de Graaf, met twee starts, en Bas van Middelkoop, met één start, voor het eerst in hun zwemcarrière aan de start. In de categorie minioren 6 kwam Jesse de Win, voor het vierde jaar op rij, aan de start op 4 nummers.
De jeugdige Geul zwemmers presteerden goed en slaagden erin om zich op bijna alle nummers te verbeteren ten opzichte van hun inschrijfpositie.
Sabrina de Graaf zwom als eerste de 100 rug en tikte hier als 14e aan met een tijd niet ver boven haar beste tijd. Op de 50 vlinder zwom ze naar een mooie 9e plaats en zette bovendien een PR op de klokken. Bas van Middelkoop zette op zijn 50 vlinder eveneens een PR neer en dit leverde hem een keurige 10e plaats op. Jesse de Win zwom op de 100 school naar een 15e plaats, de 200 vrij beëindigde hij als 12e, op de 100 rug werd hij 16e en op de 400 vrij tikte hij, na een goed opgebouwde race, wederom als 12e aan.

Al met al een geslaagd optreden van deze jongste Geul-zwemmers

Deel dit bericht met je vrienden!