Tricht – Drechtstreek 1-1

08 september 2008

PAPENDRECHT -  "Dit kunstje hadden we uit moeten halen" was de mening van Drechtstreek-coach Jan Kroos na afloop van de wedstrijd. Hij doelde hiermee op de serieuze mogelijkheid van Drechtstreek om drie punten mee naar huis te nemen uit het eerste competitieduel in de derde klasse C in en tegen Tricht. Als nieuwkomer in de 3e klasse toonde Drechtstreek met name in de eerste helft dat het opgewassen is tegen een routinier in die klasse. Bij het eerste fluitsignaal van scheidsechter Van Kan kwam de ploeg met veel verve uit de startblokken en zette druk op het doel van Tricht doelman Jon van Oort. Tal van schoten gingen rakelings naast zijn doel. Eigenlijk kwam Tricht er in die fase van de wedstrijd aanvallend nauwelijks aan te pas. De Drechtstreek combinaties liepen goed en één zo’n combinatie tussen Stefan Jonkman, Jan Abaisa en Peter van de Merwe leidde in de 33ste minuut dan ook tot de 0-1. Van de Merwe passeerde de doelman met een keihard diagonaal schot.

In de tweede helft paste Tricht trainer Arthur van Soelen enkele wissels toe en het resultaat was dat Drechtstreek het duidelijk moeilijker kreeg. Veel ballen kwamen niet goed door en na een rustige eerste helft moest doelman Marco Boogaard stevig aan de bak. In de 57ste minuut keurde scheidsrechter Van Kan een Trichts doelpunt af na een handsbal. Drechtstreek leek daarvan te schrikken want het speelde daarna geconcentreerder dan ervoor. Beide ploegen trakteerden het publiek op sterk aanvallend voetbal. Ze hielden elkaar lange tijd in evenwicht totdat Tricht in de 69ste  minuut een strafschop kreeg na een duwfout van verdediger Wim-Jelle Vastenhout. Wesley van Maurik schoot raak en bracht de stand op 1-1. Ook Sjoerd Alblas en Paul Roos, die Stefan van Groningen en Jan Abaisa vervingen, konden het verschil niet maken in deze sportieve wedstrijd die eindigde zonder gele of rode kaarten.

Volgende week wacht Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen A.S.H. uit Hellouw dat zijn eerste wedstrijd van de competitie verloor van V.V.A.C.