woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek wint van VVAC

20 september 2008

PAPENDRECHT - In een wedstrijd waarin de thuisclub opnieuw het betere spel liet zien, slaagde men er nu wel in de drie punten binnen te halen. In een sportieve wedstrijd was streekgenoot V.V.A.C. – dat na twee wedstrijden met zes punten bovenaan de ranglijst stond - niet opgewassen tegen de golf van aanvallen van Drechtstreek zijde. Na ongeveer een half uur spelen was het Stefan Jonkman die vanuit de tweede lijn de 1-0 aantekende. Nog geen twee minuten later ging een hard schot van Erwin van der Heiden net over het doel.

In de tweede helft kwam Drechtstreek opnieuw goed uit de startblokken, nu met Martijn de Jong in de gelederen. De Jong was in de eerste helft door trainer Jan Kroos buiten de basisopstelling gehouden omdat hij door zijn werk onvoldoende had kunnen trainen. Vijf minuten na rust keurde de jonge Zeeuwse scheidsrechter Alssema een doelpunt van Jan Abaisa af wegens vermeend aanvallen van de keeper en in de 57e minuut keerde de VVAC doelman een schot van Martijn de Jong. Het overwicht van Drechtstreek was duidelijk maar pas een kwartier voor het einde slaagde Stefan Jonkman er in om zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Met een schot van ruim veertig meter afstand wist hij keeper Van Hoorne te verrassen en bracht de stand op 2-0. Als hij kort daarna in een goed opgezette aanval de bal niet had afgespeeld maar zelf was doorgegaan had hij zijn persoonlijke score voor die middag zelfs op drie doelpunten kunnen brengen. Kort voor tijd was Martijn de Jong na voorbereidend werk van Paul Roos  goed voor de 3-0.

Volgende week wacht Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Heukelum.
 

Lees meer over:

vv drechtstreek v v a c
Deel dit bericht met je vrienden!