zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Harder rijden op de N3

3 oktober 2008

PAPENDRECHT - Als het aan verkeersminister Camiel Eurlings ligt, gaat de maximumsnelheid op een aantal belangrijke provinciale wegen op termijn naar 100 kilometer per uur. Ook de N3 bij Papendrecht wordt genoemd.

Het plan is te lezen in een notitie die Eurlings en staatssecretaris Tineke Huizinga voorbereiden. Eind volgende week buigt het kabinet zich in principe over deze MobiliteitsAanpak.
De ondertitel van het stuk luidt: ‘Naar een robuust mobiliteitssysteem van Olympische kwaliteit’, schrijft het OV-Magazine. Eurlings kijkt namelijk ver vooruit, tot 2028 wanneer de Olympische Spelen mogelijk in Nederland plaatsvinden.

Eurlings wil, gezien het groeiende verkeer, dat de belangrijkste snelwegen in de Randstad twee keer vier rijstroken krijgen. Op sommige corridors zal de capaciteit in 2028 nog groter zijn: twee keer vijf rijstroken op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht.

De N3 tussen Papendrecht en Dordrecht wil de minister 'opwaarderen' voor een maximumsnelheid van 100 kilometer. Nu geldt daar nog een limiet van 80 kilometer per uur.

Lees meer over:

n3
Deel dit bericht met je vrienden!