maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Man dreigt te springen van Papendrechtse brug

3 oktober 2008

PAPENDRECHT - Een 19-jarige man uit Papendrecht heeft vrijdagmiddag 3 oktober ruim een uur lang gedreigd van de Merwedebrug af te springen. Politieonderhandelaars hebben met succes van de reling van de brug af weten te praten. De man stond ruim een uur zonder jas in de koude wind. Hij is met onderkoelingsverschijnselen maar verder fysiek gezond naar een ziekenhuis vervoerd. De man is niet aangehouden, maar wordt medisch en psychisch beoordeeld en hulpverlening wordt opgestart.

De man had privé-problemen. De actie van de man had niets te maken met een eerdere actie van een man die op 2 oktober dreigde van een brug over de Waal bij Nijmegen te springen.

De Merwedebrug maakt onderdeel uit van de N3, de verbindingsweg tussen de snelwegen A16 en A15. Het autoverkeer op de N3 hoefde niet te worden stilgelegd. De man stond bij een reling en tussen hem en het wegverkeer stond een ondoorzichtig geluidsscherm. Daardoor hebben automobilisten niets gezien van het incident en konden de politieonderhandelaars ongestoord met de man praten. Het naastgelegen fietspad op de brug werd van 17.30 tot 19.00 uur wel voor alle verkeer gesloten. Ook de weg onder de brug, de Kerkbuurt en Visschersbuurt, werden tijdelijk afgesloten. Bij het incident waren naast politie en brandweer, ook mensen van de GGD, GHOR, Rijkswaterstaat en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij betrokken. Om dit incident gestructureeerd aan te pakken werd door de Gemeenschappelijke Meldcentrale in Dordrecht Grip 1 afgekondigd.

Foto: Kees Andriesse

Lees meer over:

A15 A16 merwedebrug
Deel dit bericht met je vrienden!