zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Papendrechts dictee groter dan ooit

4 december 2008

PAPENDRECHT - Zeventig deelnemers (meer dan ooit) telde de derde uitgave van het Groot Papendrechts Dictee, dat vanavond in De Palm werd gehouden. Gezamenlijk zwoegden zij op een tekst van Hans Verzijl met als titel "Wij zijn de sigaar". Onderwerp was het controversiële rookverbod in de horeca.

No-goareas
Het dictee bleek vrij moeilijk: het gemiddeld aantal fouten was 34. Er kwamen dan ook woorden in voor zoals: recalcitrante, gazelleogen, gepiercete, clientèle, no-goareas en putsch. Er konden prijzen worden gewonnen in twee categorieën: volwassenen en t/m 18 jaar.

Sinterklaas
Nadat tijdens het wachten op de uitslag Sinterklaas nog even was langsgekomen, kon de jury de uitslag bekend maken.
In de categorie tot en met 18 jaar: 1. Yoëll Schutte (17 jaar), 2. Femke van der Linde (14 jaar), 3. Winanda Kroek (16 jaar).
In de categorie volwassenen: 1. Bianca Nederlof (27 jaar), 2. mw. S.A.G. de Vries (61 jaar), 3. mw. W. Vierboom-Oudenaarden (60 jaar).

Deel dit bericht met je vrienden!