woensdag 28 juli 2021

Alles over Papendrecht

Religieuze hapjes en multiculturele kunst

17 december 2008

PAPENDRECHT - Leerlingen van de Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg zijn in de afgelopen weken aan het werk geweest met het project 'Feesten en eten in verschillende godsdiensten'.

Dit project hebben ze gedaan voor de vakken verzorging en godsdienst. "We hebben de leerlingen zo veel mogelijk zelf laten ontdekken wat deze godsdiensten inhouden, welke feesten er zijn en wat het voor henzelf kan betekenen", aldus Plonie Hubers van De Lage Waard. De leerlingen hebben onder meer een bezoek gebracht aan de synagoge in Sliedrecht.

Afgelopen dinsdagmiddag werd het project afgesloten met een eindmarkt, waar ouders en andere belangstellenden welkom waren. Hier lieten leerlingen zien wat ze gemaakt en geleerd hebben. Er zijn onder andere zelfgemaakte producten, lekkere hapjes en andere spullen te koop. Ook kon men afbeeldingen van hars laten aanbrengen op de huid (zie foto). De opbrengst van de markt is bestemd voor het project voor een oud-leerlinge van de school. Het gaat hier om een apotheek voor La Sonrisa Naranja in Ecuador. Voor meer informatie hierover: www.lasonrisanaranja.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!