woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Incidenten tijdens jaarwisseling

1 januari 2009

PAPENDRECHT - Politie, brandweer en GGD regio Zuid-Holland-Zuid hebben een jaarwisseling achter de rug die vergelijkbaar is met die van vorig jaar. Alleen heeft zich dit jaar geen groot incident (zoals vorig jaar in Leerdam) voorgedaan. In totaal kwamen tussen 0.00 uur en 06.00 uur bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) 482 telefonische meldingen binnen, en daling van zo’n 10% ten opzichte van vorig jaar.

Binnen het totaal aantal incidenten waren er naar verhouding een beperkt aantal situaties waarin de openbare orde en veiligheid in het geding was. Daartegenover waren er wat meer meldingen van vernieling of brand. Van het totaal aantal melding waren er ongeveer 150 bedoeld voor de brandweer en 40 voor de ambulancedienst. De rest, ongeveer 300 meldingen, waren bedoeld voor de politie. In de regio waren twee grote branden (scholencomplex Dordrecht en woonboerderij Molenaarsgraaf). Verder waren er alleen kleine branden. Geen van deze brandjes liep uit de hand en de brandweer kon ze alle probleemloos blussen.

In de regio werden in totaal 26 personen na hun aanhouding ingesloten in het politiebureau. De reden van hun aanhouding was openlijk geweld, baldadigheid, vernieling, belediging, het gooien van vuurwerk naar de politie en openbare dronkenschap.

De Mobiele Eenheid van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft gedurende de nieuwjaarsnacht bijstaand verleend aan het korps Midden-West Brabant.

Lees meer over:

scholen incidenten me
Deel dit bericht met je vrienden!