dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Rappen met Rik en Tik

20 januari 2009

PAPENDRECHT - Op bijna alle Papendrechtse basisscholen wordt deze week meer gesport dan anders. Het duo Rik en Tik komt namelijk het ‘Kies voor Hart en Sport project’ presenteren.

Ze doen dat met het aanleren van rap, praten over gezonde voeding, ballonnen blazen om de conditie te testen en het aanbieden van een kennismakingscursus sport. Het project is een initiatief van de gemeente Papendrecht en bestemd voor kinderen in de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

Met het project leren en ervaren de kinderen wat het belang van sporten is. Daarnaast wordt stil gestaan bij het belang van een gezonde voeding en leefstijl. Tijdens de gymnastieklessen maken de leerlingen kennis met verschillende vormen van sport. Ter afsluiting van het project mogen de leerlingen deelnemen aan een van de 31 verschillende sportkennismakingscursussen. Deze worden georganiseerd door de sportverenigingen uit Papendrecht en Alblasserdam.  

Lees meer over:

sport basisonderwijs
Deel dit bericht met je vrienden!