donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

Voorwinden definitief niet naar Papendrecht

30 januari 2009

PAPENDRECHT - Kledingzaak Voorwinden komt definitief niet naar Papendrecht. De mogelijke vestiging aan De Markt is van de baan.De gemeente Papendrecht en Voorwinden lagen sinds een jaar met elkaar in de clinch over toezeggingen die zouden zijn gedaan door de kledingzaak uit ’s Gravendeel.

Volgens de gemeente was beloofd dat er een vestiging van Voorwinden zou komen aan de Markt, maar volgens Voorwinden was er van een officiële toezegging geen sprake. De rechter werd erbij gehaald en die oordeelde dat de gemeente en Voorwinden gedwongen om de tafel moesten gaan zitten om het uit te praten.

Dit gebeurde in de afgelopen maanden.

Staken
De gesprekken hebben niet alsnog geleid tot de komst van de modezaak. Voorwinden liet weten hooguit alleen de grond te willen kopen, maar van de vestiging van een winkel was geen sprake. De grond verkopen aan Voorwinden wil het gemeentebestuur niet, omdat de gemeente dan niet kan bepalen welke winkel daar uiteindelijk gaat komen.

Daarop besloot Papendrecht de onderhandelingen te staken. De gemeente gaat nu zelf het leegstaande pand ontwikkelen. Voorwinden erkent schuld aan het mislukken van de deal en betaalt een niet bekend gemaakt compensatiebedrag aan Papendrecht.

De gemeente kan nu op zoek naar nieuwe gegadigden voor de onderste verdieping van de flat en het braakliggende stuk grond ervoor. Getracht wordt om zo snel als mogelijk de zandbak om te toveren tot een aantrekkelijke winkel.

Lees meer over:

gemeente de markt voorwinden
Deel dit bericht met je vrienden!