woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Ben ik hooggevoelig?

3 februari 2009

PAPENDRECHT - Wanneer u vaak vermoeid en geprikkeld overgevoelig bent, dan bent u waarschijnlijk een hooggevoelig persoon. Sinds kort is Frank Lijesen met BalancedLifeStyle in Papendrecht actief als gesprekspartner/coach voor hooggevoelige mensen.

Frank  vertelt: "Zo'n 15-20% van de personen in Nederland is hooggevoelig. Het grootste deel van die groep heeft daar geen besef van, maar ervaart wel dat men snel overprikkeld is. Hooggevoeligheid is geen ziekte, maar het hebben van een zeer gevoelig zenuwstelsel. Men neemt per minuut veel meer prikkels waar en men moet leren om daar op een juiste manier mee om te gaan.

In een kostenloos kennismakingsgesprek ga ik eerst na of een persoon hooggevoelig is en vervolgens gaan we kijken waar behoefte aan is. Dit kan per persoon verschillend zijn, dus er is niet een standaard aanpak. Vaak is het een combinatie van gespreksessies en beweging."

Frank is zelf een ervaringsdeskundige. Toen hij er achter kwam dat hij zelf hooggevoelig is, heeft een opleiding tot hooggevoeligdheids-coach gevolgd. Hij werd al snel enthousiast en volgde meer cursussen, zodat hij het nu ook andere hooggevoelige personen kan helpen met een stuk herkenning, erkenning en er goed mee leren om te gaan.

Frank: "Hooggevoeligheid heeft ook heel mooie kanten. Men is vaak zorgzaam, bewust en heeft een rijke innerlijke belevingswereld. Maar hierdoor cijfert men zich vaak weg voor anderen en komt men zelf niet meer aan rust toe. Het is dus belangrijk om grenzen te leren stellen en rustmomenten te creëren.
Ook kinderen komen bij mij op gesprek, van wie in eerste instantie werd gedacht dat ze ADHD hebben, maar wat dus hooggevoeligheid blijkt te zijn."

Wanneer men wilt testen of men hooggevoelig is, dan kan een eenvoudige test met 15 vragen worden ingevuld op www.balancedlifestyle.nl

Lees meer over:

balancedlifestyle
Deel dit bericht met je vrienden!