zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Echtpaar Van der Wal - Huuksloot 60 jaar getrouwd

9 februari 2009

PAPENDRECHT - Op maandag 9 februari bezocht burgemeester De Bruin bezoekt het echtpaar Van der Wal - Van Huuksloot aan de Scheidingslaan om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Bijzonder was een draaiorgel voor hun deur waar een deel van de buurt nieuwsgierig op af kwam.

Jan van der Wal werd geboren op 12 augustus 1925 te Papendrecht, Jopie van Huuksloot op 22 november 1930 te Oud Alblas. Ze ontmoetten elkaar op het toenmalige Veerplein, nadat Jopie Jan vroeg mee te gaan om een ijsje te eten. Op 8 februari 1949 traden ze in het huwelijk.

Jan werkte als machinaal verspaner bij Vliegtuigfabriek Aviolanda en besteedde daarnaast veel tijd aan het verenigingsleven, met name als secretaris van voetbalvereniging Papendrecht. Hij stond mede aan de basis van de plaatselijke wielerronde. Zijn hobby’s zijn tot op heden zijn volkstuin, witte
raskonijnen en wanneer de weersomstandigheden het toelaten gaat hij met zijn boot vissen, bijvoorbeeld op de Graafstroom.

Jopie deed naast haar moederschap 25 jaar het agentschap van het Rotterdams Dagblad en werkte als vrijwilligster jarenlang bij diverse marktkramen op verschillende locaties. Haar hobby’s zijn het verzamelen van postzegels, sigarenbandjes, lucifermerken, suikerzakj es e.d. Zij bezoekt daarvoor regelmatig ruilbeurzen. Jan en Jopie zijn de ouders van vier zonen en een dochter, opa en oma van negen kleinkinderen en overgrootouders van twee achterkleinkinderen.

Deel dit bericht met je vrienden!