donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

Badmintonvereniging ESPE viert 40-jarig jubileum

11 februari 2009

PAPENDRECHT - Op zaterdag 07 februari 2009 j.l. heeft de Papendrechtse Badminton Club ESPE haar 40 jarig bestaan met een jubileumtoernooi gevierd.

In de jaren 70-80 dag de vereniging in de hoogtijdagen bijna 300 leden. Een twaalftal teams deden mee in de bondscompetitie en de sporthal de Laaght was nagenoeg elke dag gehuurd door ESPE PBC.  De naam ESPE komt oorspronkelijk van het sportmerk ESPE . Dit sportmerk heeft zich destijds als hoofdsponsor verbonden aan de Papendrechtse Badminton Club, met als voorwaarde dat de 1e teams wel in de hoofdklasse mee moesten doen. Helaas is in de loop der jaren de hoofdklasse niet vastgehouden zodat ook de sponsor zich langzaam maar zeker heeft teruggetrokken. Omdat de naam notarieel is vastgelegd en in de volksmond de naam ESPE PBC bekend was, heeft de vereniging dit zo gelaten.

Badmintonvereniging ESPE viert 40-jarig jubileum

Helaas zijn net als bij veel verenigingen de ledenaantallen drastisch teruggelopen. Zeg maar gerust gehalveerd. De laatste jaren is de vereniging vrij stabiel en is er weer een toename bij met name de jeugdafdeling. De vereniging bestaat momenteel uit zo’n 55 jeugd-en 65 seniorleden. Mede door de inzet van verschillende jeugdbegeleiders( eigen leden). Ook kan de vereniging de contributie laag houden door de zaalhuur (grootste kostenpost) naar behoefte te contracteren.

Gedurende de jubileumdag op 07 februari 2009, waren er naast wedstrijden in zowel de single-mix en dubbels allerlei activiteiten opgezet om deze jubileumdag groots te vieren. S’morgens zijn de jeugdleden met de wedstrijden gestart. In totaal 10 poules zijn er bijna 80 wedstrijden gespeeld. Iedere poule winnaar ging met een jubileumbeker naar huis.

Daarna kwamen de senioren aan de beurt en ook zij speelden bij elkaar bijna 100 wedstrijden in diverse poules.  In de middag is er tussendoor nog door het professionele BETA-sportpromotion Team een spectaculaire trainings clinic en demonstratie gegeven. Alle leden en oud-leden en genodigden hebben genoten van deze spectaculaire voorstelling. Na afloop van deze demonstratie zijn de senioren verder gegaan met het spelen van de wedstrijden. De dag werd afgesloten met een feestavond voor alle leden en ‘oud leden’. 
 
Bekend is dat de accommodatie ‘ sporthal de Laaght’  wel een beetje verouderd is gezien de eisen welke vooral senioren stellen aan sportaccommodaties. Ondanks het gegeven dat de sporthal al bijna tien jaar geleden had moeten worden afgebroken en worden vervangen door nieuwbouw is de gemeente Papendrecht er nog steeds niet in geslaagd om nieuwbouw te realiseren. Hopelijk komt hierin de komende jaren verandering door de nieuwbouw van een multifunctioneel Sportcomplex bij het huidige zwembad in Papendrecht. Deze nieuwbouw zal de vereniging nieuwe impulsen geven om wellicht weer te groeien naar de oude ‘ledenaantallen van weleer. Wie weet kunnen wij dat bij het volgende 50 jarige jubileum presenteren.

Tot die tijd zullen de leden en ook nieuwe leden ( 1e vier weken gratis) met plezier hun ‘shuttletje’ kunnen  blijven slaan. Badminton is tenslotte niet voor alleen op de camping maar een sport waar een ieder van jong tot oud zijn/ haar energie in kwijt kan.

Lees meer over:

badminton espe
Deel dit bericht met je vrienden!