dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

DES’72 gedeklasseerd door DWS

16 februari 2009

PAPENDRECHT - Na de overwinning van vorige week op Unitas 63 moest DES vandaag aantreden tegen DWS. De Schiedamse ploeg staat 1 punt achter de koploper en het zou dus een zware dobber worden voor de Papendrechters. DES dat aantrad zonder Andre Kraaienveld en Alvin van der Kuil werd aangevuld met een aantal spelers uit het tweede team.

De eerste vijf minuten was het een beetje aftasten en leidde DWS met 1-2. Daarna maakte de Schiedammers korte metten met DES en na
13 minuten spelen was het 1-8. Na een kwartier kwam eindelijk de tweede treffer voor DES op het scorebord. Het verschil in de ploegen was vandaag echter te groot en DES kon niet dichter bij komen en de thee werd gedronken met een 8-17 ruststand. 

Ook na de rust was het voor DES een martelgang wat na tien minuten spelen had DWS de voor sprong uitgebouwd naar 10-24. Arie van de Graaf liep tegen een derde tijdstraf op, wat hem een definitieve verwijdring uit de zaal opleverde.  De wedstrijd werd hierdoor wat grimmiger en de irritaties liepen verder op.  DWS liet zich echter niet van de wijs brengen en deklasseerde DES uiteindelijk met 13-35.

DES wist de tweede helft slechts 5 maal tot een doelpunt te komen wat toch onder de maat is op dit niveau.
Aanstaande vrijdag speelt DES een inhaal wedstrijd tegen Saturnus 72 en heeft dan kans om deze nederlaag goed te maken.

Lees meer over:

des dws
Deel dit bericht met je vrienden!