donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente neemt bouwplan Voorwinden over

16 februari 2009

PAPENDRECHT -  De gemeente heeft overeenstemming bereikt met Voorwinden over overname door de gemeente van het bouwplan dat ontwikkeld is voor de voormalige Super de Boerlocatie aan de Markt. Daarmee kan de gemeente zelf als ontwikkelaar van de commerciële ruimte optreden. Voor de invulling van het winkelpand wordt gestreefd naar winkels die een aanvulling zijn op het huidige winkelaanbod.
 
Nadat Voorwinden zich deze zomer terugtrok uit de ontwikkeling heeft de gemeente een kort geding aangespannen. De voorzieningenrechter sommeerde tot dooronderhandelen en afname van de grond. Na een periode van overleg hebben de gemeente en Voorwinden overeenstemming bereikt met als resultaat dat de gemeente het bouwplan koopt van Voorwinden. Voorwinden betaalt de gemeente een bedrag ter compensatie voor het stopzetten van de ontwikkeling.
De gemeente heeft vorige week de bouwaanvraag 2e fase ingediend voor de commerciële ruimten binnen het bouwplan aan de Markt/Veerpromenade.

Lees meer over:

gemeente de markt voorwinden
Deel dit bericht met je vrienden!