Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Seniorenselectie TTV Papendrecht dendert door!

2 maart 2009

PAPENDRECHT- Voor de vijfde opeenvolgende maal hebben de selectiespelers van de TTV Papendrecht een overwinning geboekt in hun 1e klasse poule.
Vrijdagavond waren Richard Steenhuisen, Eddy van Weelde en Jeffrey de Bosscher op bezoek in Ridderkerk voor een tweede treffen tegen HBM Taveri 2. Werd thuis met 8-2 gewonnen, nu was het eigenlijk veni-vidi-vici met een 1-9 overwinning.
Alleen Jeffrey liet één puntje voor de eer aan de gastheren, Eddy en Richard waren blij met hun hattricks en het gewonnen dubbel. Halverwege de competitie heeft Papendrecht 1 inmiddels een ruime voorsprong bereikt.
Papendrecht 2 blijkt niet te slagen zonder de inbreng van nestor Joop Joosten die tijdelijk met rugproblemen moet afhaken.
Vrijdag was het Salamanders 2 overtuigend sterker dan Guido Houwing en Erik van Holten die beiden slechts één persoonlijke en samen de dubbelpartij in winst konden omzetten.

Adino Bosch was er steeds dichtbij (5e games met 2 punten verschil verliezen), maar bleef uiteindelijk met lege handen. De degradatiezone in deze 2e klasse blijft nog weg, maar zonder goede prestaties de komende weken komt deze wel dichtbij.
Koploper in de 2e klasse 3 Drivers 1 bewees vrijdagavond terecht aanspraak te maken op de titel in deze klasse.
Het bezoekende Papendrecht 3 kwam niet verder dan een 7-3 nederlaag doordat Willem-Jan Lindhout en Frank van Wijngaarden slechts een persoonlijk duel wonnen en het dubbel van Arvin van Gameren en Willem-Jan winnend werd afgesloten.
Omdat de lager gekwalificeerde tegenstanders nog inhaalwedstrijden tegoed hebben is de positie op de ranglijst voor Papendrecht 3 niet riant. De hoop is gevestigd op de nog altijd als talent gekwalificeerde Arvin van Gameren.
Wanneer hij zijn fraaie baltechniek weet om te zetten in degelijke competitiepunten kan zijn team wellicht minder verkrampt de competitie afsluiten.

De titel van speler van de week gaat deze keer naar Patrick van Vooren van Papendrecht 4. Onder grote druk van het bezoekende Nileta 1 wist Patrick met schitterende spelmomenten al zijn partijen in winst om te zetten.
Zelfs de tot op dan toe ongeslagen Hanno van Sintmaartensdijk diende eenmaal in het stof te bijten voor Niletaan Jan Kees van Asperen die hiermee zijn persoonlijke revanche op Hanno behaalde.

Ook in het dubbel was Patrick de toonaangevende speler, met Hanno aan zijn zijde werd dit extra punt meegesprokkeld. De twee winstpartijen van zowel André Voskuijl als van Hanno completeerden de 8-2 overwinning alsmede de riante koppositie in deze 3e klasse.
Twee tafels verder speelde Papendrecht 10 eveneens de 5e competitiewedstrijd.
Tegenstander was Talani 5 met hetzelfde aantal punten als de gastheren, een verschil dat ook na deze avond ongewijzigd bleef. In zijn tweede competitiewedstrijd bleef Hans Huisman met lege handen en kwam Pascal van Hoek moeizaam tot een persoonlijke overwinning.

Met verwondering keken de toeschouwers daarom naar de prestaties van Roy Fu (foto) die naast een gewonnen dubbel met Pascal ook nog eens in zijn eerste competitiewedstrijd zijn allereerste hattrick speelde. Vermoed wordt dat Roy tijdens zijn verblijf in China extra trainingsuren heeft gemaakt.

De prestaties van de jeugdselectie liepen zaterdag in Nieuwland bij Tavernie 1 een deukje op. Matthijs Rietveld verloor door één verliespartij zijn ongeslagen status, Matthijs van Hoek won eveneens twee partijen en samen wonnen de Matthijsen het dubbel. Door drie verliespartijen van Maarten Lagendijk bleef het bij een magere 5-5 en loopt de voorsprong op de concurrentie in deze 1e klasse terug naar twee punten.
Jeugdteam Papendrecht 3 deed het thuis in De Kooy iets beter tegen NTTC 1 uit Nieuwerkerk. Niet alleen wonnen Lieron Viveen (3x), Max Kornet (1x) en Jeremy van der Graaff (2x) deze return met 6-4 (uit nog 1-9), maar de concurrentie liet kostbare punten liggen waardoor het team nu de koppositie in de 3e klasse aanvoert met 2 punten voorsprong.

Lees meer over:

tafeltennis ttv papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!