woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Sharon Kips bij The Maxx

5 maart 2009

PAPENDRECHT - Waar een ‘beetje’ dienstbetoon toe kan leiden! Niemand minder dan Sharon Kips komt op zondag 8 maart optreden in Jeugdkerk The Maxx. Sharon is sinds haar overtuigende winst in de laatste X-Factor van RTL een nationale beroemdheid geworden. Regelmatig treedt ze op, vooral op gospelpodia. Want Sharon is christen, ze won de X-Factor met onder meer enkele gospelliederen.

Dienstbetoon
Hoe is het mogelijk dat een jeugdkerk zonder grote bankrekening een artiest van deze naam binnen weet te halen? Het is het resultaat geweest van een stukje dienstbetoon, laat Timo van Beuzekom van The Maxx weten.
“De medewerkers van The Maxx hebben samen met de deelnemers aan de Jeugdalpha in Papendrecht tijdens de laatste Opwekking-conferentie in Biddinghuizen bijbels verkocht voor de stichting Children Asking, die actief is in Brazilië met opbouw- en evangelisatieprojecten voor jongeren. We hebben 12.000 bijbels verkocht. Toevallig is Sharon Kips ambassadrice voor Children Asking en toen was afgesproken dat zij als tegenprestatie, of beter; als bedankje, een keer zou komen optreden. En dat gaat nu dus gebeuren!”

Flink uitpakken
Jeugdkerk The Maxx wil eens flink uitpakken met dit optreden. Gewoon, om te laten zien dat ze er nog zijn en flitsende en opbouwende christelijke presentaties willen neerzetten voor jongeren vanaf ongeveer vijftien jaar.
The Maxx bestaat bijna zes jaar en maakt na een flitsende start nu een wat mindere periode mee. “Alhoewel”, relativeert Timo, “met ongeveer 150 jongeren per keer is het ook weer niet echt rustig te noemen. Maar we hadden eerst veel meer bezoekers en we zouden die graag weer terug zien.”

Timo en de andere organisatoren achter de Papendrechtse jeugdkerk snappen de teruggang in de bezoekersaantallen niet goed. “We krijgen altijd veel positieve reacties en iedereen zegt dat ze de volgende keer weer zullen komen, maar vervolgens zien we elke volgende keer relatief veel nieuwe gezichten. Natuurlijk zijn we blij met degenen die voor het eerst komen, maar we hebben plaats voor meer!”
Sinds kort zijn er stoelen neergezet bij de alternatieve kerkdiensten. Voorheen ging iedereen na het zingen op de grond zitten, maar er kwamen teveel klachten over de vieze vloer, die de broek bevuilde. En bovendien lijkt het een stuk drukker wanneer er stoelen staan.

Op zondag 8 maart zal Sharon Kips een persoonlijk optreden verzorgen. Ze zal ingaan op haar succes en hoe ze daar als christen mee omgaat. Het programma heeft daarom de titel ‘Cross Factor’ meegekregen, met een knipoog naar de X-Factor die zij gewonnen heeft. Behalve zingen zal ze een korte overdenking verzorgen en tevens kunnen bezoekers tijdens de dienst en na afloop vragen aan haar stellen.

De feiten
- Jeugdkerk The Maxx
- Bijeenkomst op elke tweede zondag van de maand (behalve in de zomermaanden)
- In de aula van de Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg
- Op zondag 8 maart treedt Sharon Kips op
- Aanvang om 15.00 uur

Lees meer over:

jeugdkerk the maxx jeugdalpha
Deel dit bericht met je vrienden!