zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Knotploeg NVWA werkt samen met knotploeg SLA

5 maart 2009

PAPENDRECHT - De knotploeg De Kievit van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard van Nico Blom en de Stichting Landschapsbeheer Alblasserwaard (SLA) onder leiding van Jouke ten Hove hebben de afgelopen weken samengewerkt in het knotten van ruim 230 bomen aan de Tiendweg bij Boven-Hardinxveld.
Al enkele jaren wordt het knotten van wilgen, essen en andere knotbomen in de Alblasserwaard verdeeld onder diverse lokale knotploegen als de SLA en de Kievit. Het Waterschap Rivierenland geeft aan den Hanecker de opdracht het werk te verdelen aan de tientallen vrijwilligers die elke winter tiendwegen, kades en kleine bosgebieden onderhouden. Aan het einde van de winter bereikte de Kievit het verzoek om een haastklus uit te voeren aan de Tiendweg bij Boven-Hardinxveld. In verband met het broedseizoen moest de klus worden geklaard voor half maart.
 
Om de kade weer geknipt en geschoren het voorjaar te laten ingaan werd besloten samen te werken met de SLA om de kruin van de ruim 230 knotbomen te ontdoen van de wilgentakken. Beide vrijwilligersclubs hebben de handen ineen geslagen en besloten ieder de helft van de tiendweg op te knappen. De Kievit werkt voornamelijk op woensdag en zaterdag en de SLA op dinsdag en donderdagochtend. Inmiddels is een groot deel van de kade ontdaan van de takken die in groepjes langs de kaden liggen om verwerkt te worden. Als het voorjaar aanbreekt en de vogels aan het nestelen gaan dan kan de kade er weer tegen om de wandelaars uit de regio en de bewoners te ontvangen voor een mooie wandeling over de Tiendweg.

Lees meer over:

Tiendweg nvwa kievit sla
Deel dit bericht met je vrienden!