Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek wint van Groote Lindt

9 maart 2009

PAPENDRECHT - Nadat Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Groote Lindt in oktober al won, bleek de formatie van Jan Kroos ook zaterdag te sterk voor zijn Zwijndrechtse tegenstander. De wedstrijd eindigde in een verdiende 2-1. Het eerste half uur  ging de strijd gelijk op en waren er over en weer wat aanvallende impulsen. Het lichte veldoverwicht dat Drechtstreek had, uitte zich in de 34ste minuut in een 1-0 tussenstand. Op aangeven van Erwin van der Heiden kon Peter van de Merwe vanaf rechts met een hard diagonaal schot de score openen.  Enkele minuten later haalde Van der Heiden zelf hard uit vanuit de tweede lijn maar zijn fraaie schot raakte de lat en Groote Lindt kwam met de schrik vrij. Ook een schot van Stefan Jonkman ging net naast het doel van keeper Raymond Klootwijk.

Na de rust was er opnieuw een licht veldvoordeel voor Drechtstreek maar ondanks een ruime hoeveelheid kansen werd er even niet gescoord. In deze fase maakte Groote Lindt door toedoen van Javier Cabanelas gebruik van een verdedigingsfout bij Drechtstreek en was hij goed voor de gelijkmaker. Nog geen twee minuten later kende de goed leidende scheidsrechter Van Baardijk uit Sprang Capelle een strafschop toe aan Drechtstreek. Het was aanvoerder Martijn de Jong die het vonnis over Groote Lindt voltrok door de eindstand van 2-1 op het bord te brengen. Trainer Jan Kroos had er na zijn goede ervaringen tegen WNC opnieuw voor gekozen om de altijd sterk opererende De Jong de positie van laatste man te geven.

Met de overwinning streeft Drechtstreek Groote Lindt voorbij op de ranglijst. Het staat nu op een zesde plek met 23 punten uit 16 wedstrijden. Het heeft daarmee evenveel punten als De Alblas dat door een betere doelsaldo een plaatsje hoger staat.  Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen het als twee geplaatste Dubbeldam op het programma.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!