DES’72 wint degradatieduel van Northa

16 maart 2009

PAPENDRECHT - Terwijl het tweede team van DES’72, deze middag door een overwinning op Conventus het kampioenschap behaalde moest het eerste team van DES strijden om uit de degradatie zone te blijven. Tegenstander vandaag is de hekkensluiter van de Regio C klasse, Northa uit Noorwijkerhout. DES maakte echter een valse start en stond binnen een paar minuten met 0-4 achter.

Toen de Papendrechters van de schrik waren bekomen, begonnen ze langzaam met het wegwerken van de achterstand. Het duurde ruim een kwartier voordat de stand in evenwicht kwam 6-6.

Vervolgens ging de strijd gelijk op maar DES kon net voor de rust een kleine voorsprong nemen 14-12.Na de rust leek de strijd gestreden want DES kon de voorsprong vergroten naar 5 punten. Northa kwam tegen het einde, met nog drie minuten te spelen, dichterbij tot 26-23. De vlam leek even in de pan te slaan toen er wat scheldwoorden over en weer gingen en er wat trek en duwwerk ontstond.

Er werden tijdstraffen uitgedeeld en even leek DES nog een paar moeilijke minuten in te gaan. De treffer van Mark Punt bracht de verlossing en de eindstand werd 27-23.  Volgende week zaterdag volgt er voor DES een belangrijke wedstrijd tegen Saturnus '72, die onder DES op de ranglijst staat.

Op de foto:  Schot van Rob Kraaijeveld
foto door: Jan Bezemer