Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Veel PR’s tijdens vierde ronde KNZB Zwemcompetitie

16 maart 2009

PAPENDRECHT - Dit weekend werd de vierde ronde in de landelijke KNZB competitie gezwommen. De Geul staat er goed voor en is  zelfs een kans dat de club gaat promoveren na vijf wedstrijden. Tijdens de vierde wedstrijd deden de zwemmers hun uiterste best en zwommen naar 27 medailles en 39 persoonlijke records. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Anne-Fleur Baijens, zij haalde op de 200 wissel bijna 25 seconden van haar beste tijd af. Ook de tijdsverbetering van bijna 12 seconden van Eline Molle op de 200 vrij mocht er zijn.
De middag begon met de 4x100 wissel voor dames en het Geulteam met Sanne Buurman, Carmen Muilwijk, Rachel Muller en Senna van Dongen haalde hier een keurige tweede plaats. Daarna volgde de 4x50 vrij estafette voor jongens junioren 4. Het jonge Geulteam met Jesse de Win, Bas van den Sigtenhorst, Tim Muller en Jasper de Win zwom zeer overtuigend naar een eerste plaats.

De jongste zwemmertjes, minioren 4, zwommen 25 school met een tweede plaats voor Britt Jansen en een derde plaats voor Tijmen Snier.
In de categorie minioren 6 was er op de 100 school bij de jongens zilver voor Nick Molle en brons voor Yaro Roodenburg. Op de 100 vrij voegde Yaro hier een zilveren plak aan toe, het brons was hier voor Ben Muller. Bij de meisjes tikte Sabrina de Graaf zowel op de 100 school als op de 100 vrij als tweede aan. Op de 100 vrij ging het goud naar Latona Baart.

In de categorie junioren 2 zwom Tim Muller naar goud op de 50 rug, het zilver was voor Jesse de Win, die ook op de 200 wissel het zilver opeiste. Bij de meisjes eindigde Carmen Muilwijk op beide afstanden als eerste, op de 50 rug tikte Debby van Steenderen als derde aan.
Jongens junioren 4 zwommen 100 school, met een eerste plaats voor Jasper de Win en een tweede plaats voor Bas van den Sigtenhorst.

Op de 200 vrij ging het goud eveneens naar Jasper en zijn tijd van 2.06.83 was goed voor het clubrecord onder de 16 jaar op deze afstand. Ook op de 100 wissel in de categorie jongens jeugd was er een gouden medaille voor juniorenzwemmer Jasper de Win, Jeroen van Dijk eindigde met een minieme achterstand als tweede. Op de 200 school voegde Jeroen hier nog een zilveren plak aan toe.
Senna van Dongen haalde in de categorie meisjes senioren twee maal brons: zowel op de 100 wissel als op de 200 school eindigde zij als derde.

De heren begonnen met 100 vlinder, waarbij Wouter de Win het goud opeiste en Robbert Donk het zilver. Op de 100 rug was er zilver voor Ivan van Omme en brons voor Wouter de Win. De laatste estafette was de 4x50 wissel  voor meisjes junioren en het Geulteam, met Debby van Steenderen, Carmen Muilwijk, Latona Baart en Emese Ramstijn haalde hier een mooie eerste plaats.

Lees meer over:

zwemmen De Geul knsb
Deel dit bericht met je vrienden!