dinsdag 24 november 2020

Alles over Papendrecht

Kinderen planten bomen op het Slobbengors

19 maart 2009

PAPENDRECHT - Ook in Papendrecht werd de Nationale Boomfeestdag gevierd. De Papendrechtse basisscholen nemen bij toerbeurt deel aan de Boomfeestdag. Dit jaar namen scholieren van de groepen 8 van ’t Kofschip (Locatie De Wielen) en de Augustinusschool deel aan de Boomfeestdag. Als locatie was gekozen voor het Slobbengors.

Jaarlijks doen ongeveer 400 gemeenten mee aan de Nationale Boomfeestdag met in totaal ongeveer 100.000 kinderen. Het thema voor dit jaar is ‘Spaar de Bomen’. Dit thema heeft als doel vooral aandacht te vragen voor bomen in steden. De omstandigheden in steden zijn voor bomen vaak verre van ideaal. Daardoor worden bomen in steden meestal niet ouder dan 30 jaar, terwijl bijvoorbeeld een eik wel 100 jaar kan worden. Bomen in steden hebben extra bescherming nodig.
 

Lees meer over:

basisscholen Boomfeestdag
Deel dit bericht met je vrienden!