Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Veel PR’s bij Speedowedstrijd de Geul.

23 maart 2009

PAPENDRECHT - In het Aquapulcabad in Dordrecht werd afgelopen zaterdag de laatste Speedowedstrijd voor de jongste zwemmers gehouden.

Voor de Geulzwemmers tot en met 12 jaar werd het een succesvolle middag: er werden maar liefst 24 persoonlijke records op de klokken gezet. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Britt Jansen, die op de 100 vrij ruim 21 seconden van haar beste tijd afhaalde. Ook de tijdsverbetering van Latona Baart op de 200 rug, ruim 19 seconden, mocht er zijn.
De allerjongsten, minioren 2 en 3, zwommen 100 school en 50 vlinder. Esmee Roodenburg haalde op de 100 school 15 seconden van haar beste tijd af en Dané van Wijngaarden zwom op haar eerste 50 vlinder meteen naar een tweede plaats. Esmee Roodenburg en Sofia de Graaf zwommen deze afstand ook voor de eerste keer.
In de categorie jongens minioren 4 zwom Tijmen Snier voor de eerste keer 100 vrij en 100 rug. Op de 100 rug eindigde hij na een foutloze race op de vierde plaats.
Bij de meisjes in deze categorie snoepte Angela Boon iets van haar tijd af op de 100 vrij.
Ben Muller zwom in de categorie minioren 5 naar een vierde plaats op de 100 rug en op de 100 school was er een mooi PR voor Max Muller. De meisjes in deze categorie moesten stevig aan de bak met de 400 vrij. Sabrina de Graaf verbeterde haar beste tijd en Iris van Valen legde deze afstand voor de eerste keer af.
In de categorie jongens minioren 6 was er op de 100 school een tweede plaats voor Yaro Roodenburg en een derde plaats voor Nick Molle. Op de 100 vlinder eindigde Yaro als derde, Joran Bakema tikte hier als vierde aan met een PR van 10 seconden.
De oudste deelnemers, junioren 1 en 2, zwommen stevige afstanden: 200 vlinder en 200 rug. Op de 200 vlinder werd Jesse de Win vierde, met een PR van 12 seconden. Tim Muller tikte helaas niet helemaal correct aan maar zwom wel 10 seconden van zijn tijd af.  Beau Hagenstein slaagde erin om tijdens zijn eerste 200 vlinder zowel zijn 50 metertijd als zijn 100 metertijd te verbeteren. Op de 200 rug was er een derde plaats voor Jesse de Win en zijn tijd van 2.38.09 betekende een verbetering van het clubrecord onder de 13 jaar met ruim 9 seconden. Er waren op deze afstand ook PR’s voor Rob van Leeuwen en Tim Muller.
Bij de meisjes zwom Djamari Oetringer naar een vierde plaats op de 200 vlinder. Anne Duijndam zwom op deze afstand een flink PR.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!