Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Geulzwemmers actief in LAC finales

30 maart 2009

PAPENDRECHT -Dit weekend werden in Dordrecht de finales gezwommen van het Lange Afstands Circuit (LAC). Dit LAC is een serie van zes wedstrijden voor de echte kilometervreters, er staan alleen langere afstanden op het programma met als langste nummers de 400 wissel en de 2000 meter vrije slag. De finales werden gezwommen in het 50-meterbad, dit betekent dat er over het algemeen weinig persoonlijke records gezwommen worden omdat de zes andere wedstrijden in het 25-meterbad gezwommen zijn.

Tijdens de finales kwamen per leeftijdscategorie de snelste 8 zwemmers van Zuid Holland aan de start. Voor de Geul hadden Jasper en Jesse de Win zich geplaatst voor de 400 meter wisselslag. Tim Muller en Yordi Oetringer stonden reserve op de 1500 meter vrije slag maar helaas voor hen waren er geen afmeldingen, zodat zij weer naar huis konden. De 12 jarige Jesse de Win had zich als achtste geplaatst voor de 400 wissel en slaagde erin zich behoorlijk te verbeteren. In een veld van 13 en 14 jarigen zwom hij naar een mooie vijfde plaats in een tijd die niet ver boven zijn beste tijd lag.
De 15 jarige Jasper de Win had zich als vierde weten te plaatsen voor de 400 wissel en maakte deze positie ook waar tijdens de finale: hij eindigde op een keurige vierde plaats. 

Lees meer over:

De Geul lac finale
Deel dit bericht met je vrienden!