DES’72 verliest ruim van Snelwiek 2

30 maart 2009

PAPENDRECHT - Na twee belangrijke overwinningen die DES weer uit de degradatiezone bracht, moest DES, de nummer 8, tegen Snelwiek 2 , de nummer 2 van de ranglijst.
Een zware pot dus voor de Papendrechters. Maar ook het weerzien van oude team genoten uit de DES-HARO periode.
De eerste helft kon DES’72, de Rotterdammers goed bijhouden en ging het gelijk op. Snelwiek kon toch met een kleine voorsprong van twee punten ( 16-18).

Na de rust was het snel bekeken voor DES want Snelwiek had na vier minuten spelen een gat geslagen van 4 doelpunten ( 16-22).
Er werd aan Papendrechtse kant weer wat commentaar geleverd op de scheidsrechter en dit leverde een aantal tijdstraffen op.
Hierdoor kon Snelwiek makkelijk uitlopen en van een echte wedstrijd was geen sprake meer.
Na met 17 minuten op het scorebord stond Snelwiek met 19-29 voor. DES kon geen vuist meer maken en Snelwiek bepaalde de eindstand op maar liefst 22-37.
Rekenkundig gezien scoorde DES om de vijf minuten in de tweede helft terwijl Snelwiek om de twee minuten het net wist te vinden.
Dit was de laatste thuiswedstrijd voor DES wat de twee laatste duels zijn uitwedstrijden.

Bijschrift foto:  Gerard van de Graaf alleen voor de Keeper           foto: Jan Bezemer