dinsdag 18 mei 2021

Alles over Papendrecht

Papendrechts jeule de boule seizoen weer begonnen

30 maart 2009

PAPENDRECHT - Op woensdag 1 april gaat bij Jeu de Boules Vereniging Boules Amis uit Papendrecht het boules-seizoen weer van start.

 

Wekelijks wordt er op de woensdagavond vanaf 19.00 uur competitie gespeeld op het jeu de boules terrein aan de Vondellaan 158 te Papendrecht. Dit is bij de Volksuniversiteit Papendrecht in en om het gebouw De Springplank.

Verder wordt op Zaterdagmiddag vanaf ongeveer 13.30 uur recreatief gespeeld.

 

Met zo’n 70 leden in allerlei leeftijdscategorieën speelt de vereniging dit vermakelijke spel, waarbij niet alleen de spelervaring een rol speelt maar ook het geluk bijdraagt aan de resultaten.

 

Gespeeld wordt vanaf 16-jarige leeftijd. Maar ook de ouderen gooien nog een verdienstelijk “bouletje”.  Je kunt dit spel namenlijk tot op hoge leeftijd spelen.

Het oudste lid is 87 jaar en heeft dit jaar van de Sportraad Papendrecht nog een aanmoedigingsprijs ontvangen!

 

Verder zijn er bijna wekelijks toernooien in de regio die druk bezocht worden.

Twee maal per jaar organiseert Boules Amis ook toernooien. Dit jaar is op 16 mei aanstaande het eigen ” Drie Molentoernooi “ terwijl men op 5 september aanstaande het Kampioenschap van Papendrecht speelt.  Op deze toernooidagen zijn er meestal tussen de tachtig en de honderd spelers aanwezig.

 

Verder speelt men op 17 oktober het “handicaptoernooi “. 

Dit toernooi is uitsluitend voor leden van Boules Amis en bestaat in de ochtend uit allerlei spelletjes die eigenlijk heel ongebruikelijk zijn voor boulers. Zoals: boules in een autoband mikken of in een emmer met zand. Verder een golfballetje proberen te raken en dat soort spelletjes. In de middag uren houden men zich dan weer bezig met een ingekort toernooi.

De score van de ochtend en de middag wordt opgeteld om tot een winnaar te komen. Echter door het ochtendprogramma maken bij dit toernooi ook de minder begaafde boulers kans op een hoge klassering.

 

Al met al is “jeu de boules “ een vermakelijk spel waarbij je in twee equipes van twee personen tegen elkaar speelt. Hierbij gaat het uiteraard om het winnen maar het spelplezier is ook volop aanwezig. Je bent enkele uren op ontspannen wijze in de buitenlucht bezig.

Uiteraard is tijdens de speluren ook de mogelijkheid aanwezig een kopje koffie thee of iets anders te nuttigen. Bij toernooien wordt ook altijd iets te eten geregeld.

 

Als uw interesse gewekt is,kom op een woensdagavond of op een zaterdagmiddag eens bij de vereniging kijken. U kunt altijd vrijblijvend met ons een bouletje gooien want er zijn genoeg setjes voorhanden.

 

Meer informatie: Dis van Gool, tel. 628 75 77.

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!