dinsdag 9 maart 2021

Alles over Papendrecht

Dick Louter 25 jaar actief voor de Hartstchting

31 maart 2009

PAPENDRECHT - Op dinsdag 31 maart 2009 ontving de heer Dick Louter, collecteorganisator in Papendrecht, een Gouden Hart met oorkonde uit handen van Peter Germing, coördinator van de Nederlandse Hartstichting. 

Dick Louter (links op de foto) zet zich al ruim 25 jaar met hart en ziel in voor de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting en is hiermee de stuwende kracht in Papendrecht. Ook in 2009 zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat zo’n 165 collectanten in de gehele gemeente huis aan huis gaan aanbellen en naar verwachting ongeveer € 16.000,00 zullen ophalen.

Landelijk is hij één van de 5.600 vrijwilligers en 75.000 collectanten die de Hartstichting helpen in de bestrijding tegen hart- en vaatziekten. Dit is hard nodig want een derde van alle mensen sterft aan een hart- of vaatziekte. Dit betekent dat er jaarlijks zo’n 41.500 mensen in Nederland overlijden door een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte. Hoewel het aantal sterfgevallen afneemt, neemt het aantal patiënten toe. Naar verwachting zijn er in 2020 zo’n 1,3 miljoen hart- en vaatpatiënten. Hart- en vaatziekten hebben daarmee nog altijd een enorme impact op de samenleving.

Dit jaar is de Hartweek van 12 t/m 18 april. In deze week vraagt de Hartstichting financiële steun voor het bestrijden van hart- en vaatziekten. De Hartstichting doet haar werk zonder financiële steun van de overheid. Giften van de Nederlandse bevolking zijn dus van groot belang. Tijdens de Hartweek gaan de collectanten van 14 t/m 17 april op pad om geld in te zamelen voor de Hartstichting. In 2008 haalden zij bijna 4.4 miljoen euro op. Help ook en geef aan de collectant. Heeft u de collectant gemist, doneer dan via giro 300. Van elke euro die de Hartstichting ontvangt, gaat € 0,80 naar wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg, preventie en voorlichting.

Deel dit bericht met je vrienden!