Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek verslaat Heukelum

1 april 2009

PAPENDRECHT - In een niet al te hoogstaande wedstrijd wist Drechtstreek met 2-1 te winnen van Heukelum. In de eerste ontmoeting was het Heukelum dat met de drie punten ging strijken. Het eerste halfuur leek de wedstrijd te worden  overheerst door angst. Beide ploegen wilden in deze spannende fase van de competitie vooral niet verliezen en hielden elkaar redelijk in evenwicht.  In de 35ste minuut wist Peter van de Merwe de bal te ontfutselen aan zijn tegenstander en wist hij via een diagonale bal de keeper te passeren: 1-0.

In de tweede helft verhoogde Drechtstreek de druk op de Heukelum defensie. Veel hoekschoppen en kansen waren het resultaat, maar na zo’n twintig minuten wist de lang geblesseerde Kevin den Adel namens Heukelum de gelijkmaker achter doelman Lennart van Loosen te schieten.   

Ondanks het soms rommelige spel scoorde Stefan Jonkman 10 minuten voor het eind toch de winnende goal. Op aangeven van Jan Abaisa, die de bal goed terug legde, had Jonkman alle tijd om uit de tweede lijn de bal rustig achter de keeper te plaatsen.

Met de drie punten van deze overwinning komt Drechtstreek op 26 punten en lijkt handhaving in de derde klasse gewaarborgd.  Er zijn zelfs nog kansen om hoog te eindigen in de 3e periode met nog twee thuis- en twee uitwedstrijden te gaan.

Zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen het vanavond gedegradeerde Papendrecht.
 

Lees meer over:

voetbal vvdrechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!