Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Geslaagd voor het examen Eerste Hulp

2 april 2009

PAPENDRECHT - Op dinsdagavond 31 maart 2009 slaagden bij de afdeling Papendrecht van het Rode Kruis 13 cursisten voor het diploma ‘Eerste Hulp’, het vroegere EHBO-diploma.
Na een gedegen voorbereiding onder leiding van instructrice Aukje de Jong was het spannende moment aangebroken waarop de cursisten hun geoefendheid konden laten blijken. Tijdens het examen moesten de kandidaten eerste hulp verlenen bij zogenoemde lotusslachtoffers, die in opdracht van de twee externe examinatoren uiteenlopende letsels simuleerden. Het levensreddend handelen moest in praktijk gebracht worden bij een bewusteloos slachtoffer, zowel bij iemand die nog ademde als bij een slachtoffer dat geen ademhaling had. In het laatste geval moest gereanimeerd worden. Bij andere opdrachten had het slachtoffer zich verslikt of had zijn enkel verstuikt of had een oogletsel. Ook moest een ernstige bloeding aan de arm gestelpt en verbonden worden. Verder moesten de kandidaten theorievragen beantwoorden.

De geslaagden zijn: Léjan Blok, Trudy Fijnekam, Elly Granneman, Stanley, Arianne Korteland, Els Korteland, Clarine Lindhout, Hasan Özkaya, Marjan Schoonen, Edo Strijbos, Mathilda van Uden, Sonja Vat en Odyon Wong-Chung.
Op de foto poseren de geslaagden samen met hun instructrice Aukje de Jong en begeleider Huib Scherpenzeel.

Nu de cursus met succes is afgerond mogen de dertien zich volwaardig hulpverlener noemen. Hun diploma is twee jaar geldig. Vóór afloop van die tijd moeten zij tijdens herhalingslessen aangetoond hebben dat hun geoefendheid op peil is gebleven. Deze lessen beginnen in het najaar van 2009.
In het najaar van 2009 vangt bij het Rode Kruis, afdeling Papendrecht, ook weer een cursus 'Eerste Hulp' aan.
 

Lees meer over:

Rode Kruis ehbo
Deel dit bericht met je vrienden!