Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Spannende weken voor de Tafeltennisvereniging Papendrecht

6 april 2009

PAPENDRECHT - De afgelopen week speelden de meeste seniorenteams van de TTV Papendrecht de voorlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie.

De seniorenselectie is nog in volle strijd om het kampioenschap in de 1e klasse en ontving vrijdagavond thuis in De Kooy de selectie van Overschie die als 3e op de ranglijst geen aanspraak meer kan maken op de titel. Waar eerder het seizoen nog nipt met 4-6 werd gewonnen, kwam er nu een 7-3 winst door twee overwinningen van Jeffrey de Bosscher en Winnie van Rooy. In zijn openingspartij begon Eddy van Weelde als een slowstarter met een 0-2 games achterstand, maar wist deze partij uiteindelijk toch met winst af te sluiten, evenals zijn twee volgende partijen. Doordat Eddy en Winnie voor het eerst dit seizoen het punt voor het dubbel niet in het voordeel van Papendrecht 1 wisten te scoren, bleef het bij 7-3. Daarvan profiteerde concurrent TTC Gorkum 1 door bij Combat 2 een 2-8 uitslag te noteren. Daarmee komt Gorkum weliswaar op gelijke hoogte met Papendrecht, maar moet daarbij aangetekend worden dat het onderling verschil tussen beide koplopers in het voordeel van Papendrecht 1 is (8-2 winst t.o.v. 6-4 verlies). a.s. Maandag speelt Papendrecht 1 bij en tegen hekkensluiter Nationale Nederlanden 1 en ontvangt TTC Gorkum 1 op dezelfde avond Overschie 1. Op papier heeft Papendrecht derhalve de beste kansen op promotie.

De senioren van Papendrecht 2 lijken zich veilig gespeeld te hebben door een 7-3 overwinning op Oude Tonge 1. Ondanks de nederlaag veroverde de bezoekers genoeg punten om het kampioenschap in deze 2e klasse te vieren, maar de zeven punten voor Papendrecht 2 waren meer dan welkom. Man of the match was de immer wisselvallige Guido Houwing die vrijdagavond gelukkig weer eens een hattrick wist te produceren en daarmee Adino Bosch en Erik van Holten voldoende kon inspireren om eveneens een goede prestatie (tweemaal winst) neer te zetten.

Koploper in de derde klasse Papendrecht 4 speelde dinsdagavond in Ameide tegen Lekpongers 1 een heel verdienstelijke 4-6 overwinning. In de race om het kampioenschap werd de afwezigheid van Patrick van Vooren gevreesd, maar 4e man Robert Hilgeman leverde een optimale prestatie door tweemaal winst en door samen met Hanno van Sintmaartensdijk ook het dubbel te veroveren. André Voskuijl en Hanno kwamen beiden eveneens tot twee winstpartijen. Doordat later in de week de concurrentie te weinig punten speelden is het kampioenschap inmiddels al een feit. In de slotwedstrijd a.s. vrijdagavond thuis in De Kooy zal het team gehuldigd worden.

Zaterdagmiddag speelde de jeugdselectie in Zwijndrecht een dikke 2-8 overwinning ten koste van Shot 3. Matthijs Rietveld speelde zijn 5e seizoenshattrick, Maarten Lagendijk en Matthijs van Hoek lieten beiden een puntje aan de gastheren. Voor de achtste opeenvolgende keer wonnen beiden Matthijsen het dubbel en blijven hiermee vooralsnog ongeslagen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg gaat Papendrecht 1 inmiddels met negen punten voorsprong aan de leiding in de 1e klasse. Runner-up HBM Taveri 1 en hekkensluiter NTTC 1 zijn de nog te kloppen tegenstanders.

Ook voor het 3e jeugdteam ligt een kampioenschap nog in het verschiet. Zaterdag werd in Meerkerk MTTV 2 met 2-8 verslagen door hattricks van Lieron Viveen en Max Kornet. Jeremy van de Graaff won tweemaal en verloor samen met Lieron het dubbel. De volgende wedstrijd van Papendrecht 3 tegen koploper Tavernie 3 op 18 april kan essentieel zijn voor promotiekansen.

Meer nieuws op www.ttvpapendrecht.nl

Deel dit bericht met je vrienden!