Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

De Geul eindigt als tweede in zwemcompetitie

6 april 2009

PAPENDRECHT -  Dit weekend werd de laatste ronde van de KNZB Zwemcompetitie gezwommen. De Geul  vertrok met een grote groep zwemmers naar Gorinchem om daar de laatste wedstrijd in de poule te zwemmen. Het was voor de zwemmers zaak alles op alles te zetten om een goede eindklassering te behalen. Helaas waren er een paar zieken zodat sommige zwemmers wat extra moesten zwemmen maar al met al werd er een prima prestatie neergezet: 32 individuele medailles en 47 persoonlijke records. Het PR van 20 seconden van Sofia de Graaf op de 100 wissel mocht er zijn.
De middag begon met de 4x50 wissel voor jongens jeugd. Het Geulteam met Jeroen van Dijk, Jasper de Win, Yordi Oetringer en Nick Tiesema zorgde voor de eerste overwinning van de middag. De meisjes zwommen 4x50 vrij en Djamari Oetringer, Carmen Baart, Rachel Muller en Carmen Muilwijk pakten de derde plaats.
 
Bij de jongste zwemmers, minioren 4, was er op de 25 school een mooie eerste plaats voor Britt Jansen.
In de categorie jongens minioren 6 zwom Bas van Middelkoop naar het zilver op de 50 vlinder, het brons ging naar Ben Muller. Op de 100 vrij tikte Yaro Roodenburg als tweede aan en Bas van Middelkoop als derde.
Bij de meisjes haalde Latona Baart goud op zowel de 50 vlinder als de 100 vrij. Sabrina de Graaf eindigde op de vlinder als derde en op de vrij als tweede en er was een bronzen medaille voor Emese Ramstijn op de vrij.
 
Jongens junioren 2 zwommen 200 vrij, met een tweede plaats voor Tim Muller en een derde plaats voor Jesse de Win. Op de 50 school was er goud voor Jesse en zilver voor Tim. Bij de meisjes ging Carmen Muilwijk met het goud er vandoor op zowel de 200 vrij als de 50 school. Djamari Oetringer won brons op de 200vrij, Chadassa Mannee zilver op de 50 school.
In de categorie junioren 4 veroverde Jasper de Win twee maal goud: op de 100 wissel en de 200 rug. Jesse de Win eindigde op de 200 rug als derde en scherpte met 2.36.27 zijn eigen clubrecord op deze afstand met twee seconden aan.
In de categorie meisjes jeugd zorgden junioren zwemsters Chadassa Mannee en Latona Baart voor belangrijke punten: Chadassa werd vierde op de 100 wissel en Latona derde op de 200 rug. 
 
Jeroen van Dijk zwom in de categorie jongens jeugd naar een eerste plaats op de 100 rug en de 100 vrij. Nick Tiesema haalde zilver op de 100 vrij. Senna van Dongen veroverde twee maal zilver deze middag, zowel op de 100 rug als op de 100 vrij.
Bij de heren was er twee maal goud voor Robbert Donk: op de 200 wissel en de 50 vrij eindigde hij als eerste en hij scherpte tevens zijn eigen clubrecords op beide afstanden aan. Op de 200 wissel was er brons voor Ivan Van Omme, op de 50 vrij was er zilver voor Wouter de Win en wederom brons voor Ivan.
 
De afsluitende 4x50 vrij estafette voor junioren 2 werd door Rob van Leeuwen, Tim Muller, Beau Hagenstein en Jesse de Win met overmacht gewonnen.
De wedstrijd werd afgesloten met een 8x50 vrij estafette voor alle leeftijden. Er deden twee Geulteams mee met deze estafette; team 1 eindigde op de tweede plaats en team 2 op de vierde plaats.
Na telling van alle punten bleek dat de Geul als eerste in de poule was geëindigd en over het hele district gezien de tweede plaats had behaald, het beste resultaat in jaren..
 

Lees meer over:

knzb De Geul zwemcompetitie
Deel dit bericht met je vrienden!