Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

130-jarige kastanjeboom geveld

7 april 2009

PAPENDRECHT - Op dinsdag 7 april 2009 is een ongeveer 130-jarige oude kastanjeboom aan de Kerkbuurt geveld. Het was een boom die een diameter had van ongeveer 2 meter en een hoogte van zo'n 30 meter. Deze boom was meer dood dan levend en was een gevaar geworden voor het huis. In november 2008 was er namelijk al een deel omgevallen (zie foto 1) en het was een geluk dat dit niet in de richting van het huis was.

De hele ochtend zijn boomrooiers bezig geweest om de oude reus zorgvuldig stap-voor-stap te ontmantelen. En omdat de boom al voor het grootste gedeelte dood was, was deze klus niet bepaald ongevaarlijk. Om 14.00 uur werd een nieuwe boom geplant, die er hopelijk weer vele jaren tegenaan kan!

De 130 jarige boom.

Takken zagen in de boom.

Met behulp van kraan worden de grote takken weg gehaald.

De grote stukken worden kleiner gemaakt.

Een paar uur later: de boom is geheel weg gehaald...

Dezelfde dag is er een nieuwe boom geplant.

Lees meer over:

kerkbuurt
Deel dit bericht met je vrienden!