Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Winkelcentrum de Meent als voorbeeld voor Blomberg

7 april 2009

PAPENDRECHT - Op 6 en 7 april was een delegatie uit de partnergemeente Blomberg te gast in Papendrecht.

In het dorp Blomberg leven zo'n 200 Nederlanders, die daar de grootste groep allochtonen vormen. Blomberg heeft dus een bijzondere band met Nederland en baseert nu zelfs zijn toerismebeleid op Nederland.

De gemeente Blomberg heeft een prijs gewonnen met het Marketingplan 'Nelke küsst Tulpe': de anjer (van Lippe) kust de Hollandse tulp. Het plan is gebaseerd op het idee dat Blomberg haar complete marketing wil baseren op de relatie met Nederland.

Als partnergemeente wil Papendrecht graag Blomberg helpen om de ideeën op het gebied van Shared Space, een visie op de inrichting van de openbare ruimte, de inrichting van een Hollandse winkel en andere aspecten van de plannen van Blomberg te verwezenlijken.

Het nieuwe winkelcentrum De Meent dient hierbij als voorbeeld voor de inrichting van de openbare ruimte, waarbij voetgangers en fietsers beiden welkom zijn.

Op de foto zien we Katrin Bünten, Rainhard Quante (van  Blomberg Marketing), Wolfgang Waldow van de Blombergse jumelagecommissie en Uwe Praschak van de gemeente Blomberg.

Deel dit bericht met je vrienden!