Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

Wie helpt het Papendrechtse Rode Kruis met collecteren?

24 april 2009

PAPENDRECHT - Elk jaar, in de tweede helft van juni, mag het Nederlandse Rode Kruis een huis-aan-huiscollecte organiseren. Dit jaar zal deze collecte worden gehouden van maandag 15 tot en met zaterdag 20 juni. De opbrengst van de collecte wordt gedeeltelijk afgedragen aan het landelijk bureau van het Nederlandse Rode Kruis voor internationale hulpverlening. Het overige deel gebruikt de afdeling Papendrecht voor het uitvoeren van activiteiten binnen de gemeente. Zo verzorgt het Rode Kruis creatieve middagen voor ouderen in het Dienstencentrum en in de Stolpehove, zowel in de locatie De Markt als in de Waalburcht. Verder worden eenzame mensen bezocht en er wordt bemiddeld bij aangepaste vakantiereizen voor gehandicapten, georganiseerd door het landelijk Rode Kruis.

De afdeling Papendrecht verzorgt ook de Eerste hulp bij de Rabo Clubkasrun, de Lenteloop, de Avondvierdaagse, de Wielerronde en andere grote plaatselijke evenementen. Vrijwilligers van het Jeugd Rode Kruis geven instructielessen Eerste hulp op enkele basisscholen. Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Papendrecht, zoekt nog collectanten. Bel daarvoor 078 6150795.

Deel dit bericht met je vrienden!